چالش ها و راه حل های تربیت کودکان دوزبانه

نویسنده: 2 زبانه شو 08 بهمن 1403

چالش ها و راه حل های تربیت کودکان دوزبانه ،

چالش های تربیت کودکان دو زبانه ، اگر مثل همیشه در اینترنت جست و جو کنید، صفحاتی از مقالات را خواهید یافت که مزایای تربیت کودکان دوزبانه را در اختیار شما قرار می دهند.

چیزی که بسیاری از آنها از ذکر آن کوتاهی می کنند، چالش ها و مشکلات همراه با آن است.

من با بچه‌های زیادی کار کرده‌ام که به آنها زبان انگلیسی را به عنوان زبان دوم آموزش داده ام، و اکنون خودم بچه‌های دوزبانه را بزرگ می‌کنم.

با دیدن و تجربه بسیاری از چالش‌هایی که والدین کودکان دوزبانه با آن مواجه هستند، درک میکنم که چرا برخی از خانواده‌ها دست از این کار می‌کشند.

در ادامه مقاله توصیه هایی برای تکامل کودک 2 ماهه میتواند بسیار برای شما مفید باشد.

چالش ها و راه حل های تربیت کودکان دوزبانه

چالش رایج در تربیت کودکان دوزبانه و نحوه غلبه بر آنها

در اینجا چند چالش رایج در تربیت کودکان دوزبانه و نحوه غلبه بر آنها را بیان میکنم، تا با استفاده از آنها این مسیر برایتان ساده تر شود.

۱. تسلط زبان

والدین اغلب تاخیرهای زبانی را با تأخیر گفتار اشتباه می گیرند و این یکی از رایج ترین چالش های والدین است.

تحقیقات نشان می‌دهد که دوزبانگی باعث تاخیر در گفتار نمی‌شود.

با این حال، برخی از کودکان ممکن است به هر دو یا همه زبان‌ها مسلط شوند. اگرچه ممکن است برای همه کودکان اینطور نباشد،  کاملاً طبیعی است.

وقتی فرزندتان را با کودکان تک زبانه مقایسه می‌کنید، ممکن است خسته کننده به نظر بیایید و شاید فکر کنید کار شما اشتباه است و کودک شما به خاطر این مسئله آسیب پذیر شده است.

کودکان دوزبانه در معرض دوبرابر میزان دایره لغات هستند، بنابراین گاهی اوقات کمی بیشتر طول می کشد تا صحبت کنند.

 من تعدادی از کودکان دو زبانه را می شناسم که در 3 سالگی تقریباً غیرکلامی بودند و به هیچ زبانی صحبت نمی کردند، اما یک سال بعد توانستند به هر دو زبان کاملاً روان صحبت کنند.

در بیشتر موارد، کودکان دوزبانه با کمی تاخیر، قبل از شروع مدرسه به همسالان خود می رسند.

چالش های پرورش کودک دو زبانه

نکات:

  1. تا حد امکان زمان بیشتری را با کودک خود به بازی و صحبت اختصاص دهید، حتی اگر پاسخی ندهد، به صحبت در مورد هر چیزی و همه چیز ادامه دهید.
  2. سوال بپرسید، و اگر پاسخ ندادند، پیشنهاداتی بدهید، به آنها اشاره و تشویق کنید که پاسخ دهند.
  3. آهنگ بخواند و تا جایی که امکان دارد برای آنها شهر بخوانید. تکرار مهم است، قبل از گفتن آخرین کلمه، در انتهای جمله مکث کنید تا فرزندتان را تشویق کنید تا آن را تمام کند.
  4. صبر داشته باشید و مراقب باشید که زیاد به انها فشار نیاورید.
چالش ها و راه حل های پرورش کودک 2 زبانه

۲. ترکیب زبان ها

این غیرمعمول نیست که بچه ها جمله ای را به زبانی شروع کنند و به زبانی دیگر تمام کنند. کودکان تمایل دارند از هر کلمه ای که می دانند برای بیان خود استفاده کنند، بنابراین اگر واژگان یا گرامر یک زبان را ندارند، ممکن است این شکاف ها را با زبان دیگری پر کنند.

مثال : 

وقتی پسرم برای اولین بار صحبت کردن را یاد گرفت، همیشه زبان‌ها را مخلوط می‌کرد و خانواده دائماً از من می‌پرسیدند که او چه می‌گوید. آنها فکر می کردند که او گیج شده است. گاهی اوقات او به زبان انگلیسی صحبت می کرد اما از دستور زبان فارسی استفاده می کرد، به این معنی که ساختار جمله اشتباه بود. به عنوان مثال به جای "گربه سیاه" میگفت "سیاه گربه".

این معمولاً زمانی اتفاق می‌افتاد که او برای کسی ترجمه می‌کرد، یا چیزی را به من می‌گفت که هنگام بازی به فارسی اتفاق افتاده است. او به معنای واقعی کلمه از فارسی به انگلیسی ترجمه می کرد بدون اینکه واقعاً به آنچه می خواست بگوید فکر کند.

راه های پرورش کودک دوزبانه

نکات:

  1. فرزندتان را تصحیح کنید، جمله را به صورت درست تکرار کنید و او را به تکرار تشویق کنید.
  2. هر روز برای فرزندتان بخوانید تا دایره لغات او را افزایش دهید
  3. به انواع اشتباهاتی که آنها مرتکب می شوند توجه کنید و در طول بازی روی آنها کار کنید و با تکرار آن جملات به آنها کمک کنید تا یاد بگیرند.
روش های پرورش کودک 2 زبانه

۳. ترجیح یک زبان بر زبان دیگر

کودکان دوزبانه گاهی اوقات ترجیح می دهند به یک زبان خاص صحبت کنند و این طبیعی است. 

معمولاً این زبان غالب است زیرا بیشتر در معرض آن هستند.

ترجیح دادن یک زبان اغلب می‌تواند باعث تنش در روابط با والدین با زبان اقلیت شود، به خصوص زمانی که کودکان به طور کلی از صحبت کردن به زبان دیگر خودداری می‌کنند.

مثال:

والدینی با ما تماس میگیرند و از اینکه فرزندشون فقط انگلیسی صحبت میکند ابراز نگرانی میکنند. معمولا این مشکل وقتی رخ میدهد که ورودی زبان انگلیسی برای کودک بیشتر از زبان مبدا میشه. یکی از راه حل ها برای این موضوع صحبت با کودک به زبان مبدا بشکلی کاملا منظم است. همچنین بازی کودک با همسن های خود میتواند تاثیر بسیاری مفیدی داشته باشد.

نکات:

  1. سعی کنید کودک خود را بیشتر در معرض زبان قرار دهید. بازی‌های وابسته به آن زبان را انجام دهید
  2. به برنامه‌های زبان هدف توجه کنید و آنها را انجام دهید
  3. یادگیری را سرگرم کننده کنید. به فرزندتان اجازه دهید کتاب یا بازی جدیدی را انتخاب کند که فقط به زبان مقصد قابل استفاده باشد.

مقاله بهترین کارتون های آموزش زبان انگلیسی برای کودکان نیز میتواند مفید واقع شود.

چالش ها و راه حل های پرورش کودک 2زبانه

۴. خواندن و نوشتن

در حالی که یادگیری صحبت کردن یک فرآیند طبیعی است، خواندن و نوشتن نیاز به تلاش بسیار بیشتری دارد. 

کودک شما فقط به یک زبان آموزش خواهد دید مگر اینکه به مدارس خاص برود و یا اینکه خودتان به فرزندتان آموزش دوزبانه بدهید.

برخی از کودکانی که دوزبانه بزرگ می‌شوند، هرگز در هر دو زبان به یک سطح مهارت نمی‌رسند.  

معمولاً یک زبان قوی تر است. در بیشتر موارد، این زبانی است که در مدرسه با آن مواجه می شوند. 

خواندن و نوشتن به زبان اقلیت به شغل شما به عنوان والدین تبدیل می‌شود و برای بسیاری از خانواده‌ها وقت کافی برای این کار ندارند.

نکات:

  1. از فرزندتان بخواهید هر شب به زبان اقلیت برای شما بخواند، حتی اگر فقط یک کتاب کوتاه باشد. خواندن فواید بسیاری برای کودکان دارد.
  2. هر روز مدتی را به انجام فعالیت هایی مانند نوشتن نامه و کارت اختصاص دهید
  3. بررسی کنید که آیا در منطقه شما آموزشگاه زبان نیتیو وجود دارد که فرزندتان بتواند در آنجا درس بخواند.
  4. فرزند خود را برای درس های زبان آنلاین ثبت نام کنید. این روزها فناوری بسیار زیادی وجود دارد که بسیاری از کارها را می‌توان از طریق اسکایپ انجام داد.

مقاله قصه های شبانه : هر شب برای فرزند خود قصه بخوانید را هم میتوانید مطالعه فرمایید.

چالش های خواندن و نوشتن

۵. منفعل بودن دو زبانه

وقتی فردی زبان دوم را به طور کامل می‌فهمد اما نمی‌تواند به آن صحبت کند، به آن دوزبانه غیرفعال (منفعل) گفته می‌شود.

دلایل مختلفی برای صحبت نکردن کودک به یک زبان وجود دارد، از جمله: کمبود واژگان، عدم مواجهه کافی با زبان، و دلیل اصلی، عدم نیاز به صحبت کردن به آن زبان.

این مسئله در خانواده های که زبان دوم را بلد هستند رایج است. ثابت ماندن همیشه آسان نیست، خسته کننده است و همیشه پایبند بودن به ان سخت است.

گاهی اوقات بهتر است که به آنها اجازه دهید به زبان مخالف پاسخ دهند، زیرا آنها منظور خود را در آن زبان بهتر بیان می کنند، گاهی اوقات شما حتی متوجه نمی شوید.

کودک نوپای من شروع به صحبت کردن کرده است و حالا بیشتر فارسی را می فهمد و صحبت می کند. گاهی اوقات متوجه نمی شوم که داریم به دو زبان صحبت می کنیم، وقتی که او با من انگلیسی صحبت می کند و من بدون اینکه او را اصلاح کنم فارسی با او صحبت می کنم. وقتی با او صحبت می‌کنم باید مدام به خودم یادآوری کنم تا او را اصلاح کنم و تشویقش کنم که حرف‌هایش را به انگلیسی تکرار کند، حتی اگر من فارسی را می‌فهمم.

نکات:

  1. برای فرزندتان "نیاز" به صحبت کردن به هر زبانی را فراهم کنید.
  2. به طور مداوم از آنها بخواهید به زبان مقصد صبحت کنند.
  3. وقتی فرزندانم به زبان من صحبت نمی‌کنند، میگویم «به انگلیسی، مامان به انگلیسی میگه، باید به من انگلیسی بگی».
  4. "آنها را در اعماق زبان ببرید". آنها را در یک برنامه جامع زبان نیتیو ثبت نام کنید یا شخص دیگری را معرفی کنید که به زبان اول صحبت نمی کند به این ترتیب "نیاز" آنها برای صحبت کردن برای برقراری ارتباط برای توضیح آنچه می خواهند به وجود می‌آید.
چالش ها و راه حل های تربیت کودکان دوزبانه

سخن پایانی

در چالش ها و راه حل های تربیت کودکان دوزبانه دیدیم، هنگامی که تصمیم می گیرید فرزندان خود را به گونه ای تربیت کنید که دو زبانه شوند، از قبل دانستن چالش هایی که با آنها روبرو خواهید شد مفید است تا بتوانید برای غلبه بر آنها آماده باشید.

بزرگ کردن کودکان دوزبانه راه آسانی نیست، اما راهی است که فرزندانتان از شما بابت آن تشکر خواهند کرد.